Przepis na proste danie kuchni tajskiej czyli dość charakterystyczne połączenie makaronu i mięsa. Dodatkowymi składnikami są warzywa, jednak główną rolę odgrywa tu bardzo wyrazisty sos. Połączenie słodkiego mleka kokosowego z niezwykle ostrym i mocnym smakiem zielonej pasty curry. Orientalne połączenie smaków w prostym do wykonaniu daniu. Wszystkie niezbędne informacje znajdziecie poniżej:
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
1 podwójna pierś z kurczaka
pęczek zielonych szparagów
1 czerwona papryka
średniej grubości makaron
olej roślinny
2 łyżeczki zielonej pasty curry
1 puszka mleka kokosowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Piersi kurczaka kroimy na drobne kawałki i podsmażamy. Tymczasowo odstawiamy na bok.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i wlewamy na nią mleczko kokosowe.
3. Dodajemy dwie łyżeczki zielonej pasty curry. Całość mieszamy.
4. Kroimy paprykę i obieramy szparagi z niejadalnych części.
5. Warzywa i mięso wrzucamy do sosu i wszystko łączymy razem.
6. Gotujemy makaron przez około 12 minut.
7. Makaron podajemy z sosem, warzywami i mięsem.
Smacznego!