Cheeseburger z jajem

Ciekawa propozycja na śniadanie lub idealne danie, które nie wymaga dużo czasu i wielu składników. Potrzebne jest to co do zwykłych mielonych, ser żółty oraz bułka. Mielone mięso wkładamy do miski, do tego wbijamy jedno jajko i dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę oraz łyżkę oliwy lub oleju. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą lub innymi przyprawami/ziołami wedle uznania. Mięso ugniatamy razem z dodatkami aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały i formujemy placki nie niż grubsze niż 1cm. Odstawiamy placki na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki się połączyły. Szklanką wycinamy środek, a do smażenia używamy najlepiej rozgrzanej patelni z oliwa z oliwek lub olejem. Wrzucamy mięso i czekamy chwilę aż podpiecze się lekko z obu stron aby wtedy w środek wbić kolejne jajko. Całość smażymy aż jajko się zetnie. Na rozgrzanego kotleta kładziemy ser żółty aby roztopił się. Całość zamykamy w bułce i gotowe. Smacznego!

Składniki:
600 g mielonego (wołowe lub wieprzowe)
2 jajka
oliwa z oliwek lub olej roślinny
pół cebuli,
sól i pieprz ( lub inne przyprawy do smaku)
ser żółty
bułka do hamburgerów