Sałatka z tuńczykiem idealna do kanapki

Przepis na prostą i smaczną sałatkę, która można wykorzystać solo lub użyć jako składnik pysznej kanapki. Aby ją zrobić potrzebujemy tuńczyka, kilku warzyw, majonez oraz przyprawy. Całość zajmuje tylko kilka minut, a efektem jest smaczne danie, które jest idealną opcja na śniadanie, lunch czy kolację. Wszystkie potrzebne składniki oraz sposób przygotowania znajduje się poniżej:

POTRZEBNE SKŁADNIKI:
SAŁATKA:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
1/2 małej czerwonej cebuli
3 krople sosu tabasco
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1 łodyga selera naciowego
sok z 1/2 cytryny
5 łyżeczek majonezu
curry, pieprz, sól

Dodatkowo:
chleb/bułka
liście świeżej salaty
pomidor

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Siekamy w drobną kostkę paprykę zieloną i czerwoną, oraz łodygę selera.

2. Do miseczki wsypujemy zawartość puszek, dodajemy tam papryki oraz seler.

3. Siekamy drobno czerwoną cebulkę i ją również dodajemy do pozostałych składników.

4. Dodajemy sok z cytryny, sos tabasco i wedle uznania dosypujemy przyprawy.

5. Na koniec dodajemy 5 łyżeczek majonezu.

6. Całość mieszamy dokładnie i sałatka gotowa!

7. Z jej wykorzystaniem możemy stworzyć pyszną kanapkę. Wystarczy nam do tego bułka lub ulubiony chleb, sałata, pomidor lub inne wybrane składniki.

Smacznego.